Εκδήλωση με τοπικές ενδυμασίες
Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου
Η Βιάννος επί Οθωμανικής κυριαρχίας
Εκδήλωση εγκαινίων
Συναυλία με τον Γιώργη Μανωλάκη και Alan Dalon   
Στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο στην Άνω Βιάννο 
30 Οκτωβρίου ώρα 7.30μμ 
Το ΔΣ του Βλαχάκειου Πνευματικού Κέντρου ΄Ανω Βιάννου διοργανώνει συναυλία με σκοπό να στηρίξει μορφωτικές δραστηριότητες νέων στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και να καθιερώσει βραβείο «Περικλής Βλαχάκης» για τον πρωτεύσαντα μαθητή /τρια του Λυκείου Βιάννου στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 
Μέσα στους σκοπούς ενός Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνεται και η άοκνη προσπάθεια για την πνευματική αλλά και την αισθητική αγωγή,  κυρίως των νέων ανθρώπων, σε μια εποχή  πολιτιστικής βαρβαρότητας και κυριαρχίας πνεύματος μαζικής υποκουλτούρας. Σε μέρη απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα, όπως η Βιάννος, όπου υπάρχει μεν βασική εκπαίδευση, αλλά δεν δίνονται αρκετές ευκαιρίες για πολύπλευρη μόρφωση, οι πνευματικοί φορείς του τόπου έχουν χρέος να αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις. Το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο λοιπόν, πιστό στις επιταγές του δωροθέτη του, Περικλή Βλαχάκη, ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους της ευρύτερης περιοχής, σε παραδοσιακά κυρίως, αλλά και σε κλασικά όργανα, με σκοπό να δώσει εναύσματα για ενασχόληση με δημιουργικούς τρόπους ψυχαγωγίας και ανάπτυξης της προσωπικότητας, με το σκεπτικό ότι η μουσική ενασχόληση αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τρόπους διαπαιδαγώγησης και εξέλιξης του ατόμου. Από την άλλη σε περιοχές με σημαντική μουσική παράδοση και πολιτιστική ιστορία γενικότερα,  αποτελεί αναπόδραστη αναγκαιότητα να υπάρξουν δομές που θα συνεχίσουν και θα επαυξήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να διασωθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ανεκτίμητου πολιτισμού.  
Μια εξίσου σημαντική προσφορά επίσης αποτελεί και η θεσμοθετημένη επιβράβευση  από φορείς που υπηρετούν μορφωτικούς στόχους,  σε εκείνους που με τη σειρά τους υιοθετούν τα πνευματικά αγαθά και τα προασπίζουν. Σε εποχές κρίσης είναι επιτακτική ανάγκη πνευματικοί φορείς να στηρίζουν και οικονομικά νέους ανθρώπους για να σπουδάσουν και για να γυρίσουν στον τόπο τους προκειμένου να συμβάλλουν στο να μην μαραζώσει οικονομικά. 
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου σάς προσκαλεί στη συναυλία που διοργανώνει την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 7:30μμ με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη κρητικής μουσικής στο λαούτο Γιώργη Μανωλάκη και τους συνεργάτες του, καθώς και το εκπληκτικό μουσικό σχήμα Alan Dalon. Συμμετέχουν επίσης τα αδέρφια Δαμουλάκη, των οποίων η καταγωγή είναι από την Βιάννο, και αποτελούν συνεχιστές της βιαννίτικης μουσικής παράδοσης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με απόδημους Βιαννίτες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να είναι κοντά μας και θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα τριήμερο ταξίδι στην Ρώμη, προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου Round Travel. Η είσοδος έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό των 5€ και ισοδυναμεί με δύο λαχνούς για την κλήρωση του ταξιδιού. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση αγοράζοντας περισσότερους λαχνούς. Επίσης θα προσφερθούν παραδοσιακά βιαννίτικα γλυκίσματα. 
Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά και να βοηθήσουμε όλοι στην επίτευξη των στόχων του Πνευματικού Κέντρου. 
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο 
 

Συναυλία με Γιώργο Μανωλάκη, Alan Dalon. 30-10-2016